Sony introduceert de SmartBand 2

Donderdag 20 augustus 2015

  • Tweede generatie SmartBand met hartslagsensor toont informatie over conditie, welzijn en stressniveau
  • Geschikt voor Android 4.4 (KitKat) & hoger en iOS 8.2
  • 2 dagen batterijduur, binnen 1 uur opgeladen
  • Waterdicht met verwisselbare bandjes in zwart, wit, roze en indigo
 

Sony Mobile kondigt vandaag de SmartBand 2 aan, een multi-sensor lifelogger die uitgebreide informatie geeft over je conditie, welzijn en stress.

“Ons doel was de meest geavanceerde wearable te creëren. De SmartBand 2 deelt biometrische-gegevens met de gebruikers via Lifelog en verklaart deze,” aldus Kaz Tajima, Senior Vice President, hoofd van UX Creative Design and Planning, Sony Mobile Communications.

Je hart, welzijn en stressniveau 
De versnellingsmeter en de hartslagsensoren in de core van de SmartBand 2 monitoren de pols- en hartritmevariabiliteit en meten zo gedurende de dag je algemene conditie, spanning en stressniveau1.

De SmartBand 2 traceert automatisch activiteiten als wandelen, hardlopen en andere sporten terwijl hij tijdens elke activiteit je hartslag weergeeft. De Lifelog app van Sony helpt je vorderingen bij te houden door middel van vergelijkingen en motiverende geheugensteuntjes gebaseerd op je activiteit.

Je slaapt beter omdat de SmartBand 2 je door automatische slaapdetectie informatie geeft over je slaap. De slimme wekkerfunctie trilt zachtjes en maakt je wakker op het beste tijdstip op basis van je slaapcyclus rond het tijdstip dat je hebt ingesteld op jouw wekker.

Leef slimmer
Door een subtiel trilalarm en heldere pulserende RGB-leds zorgt de SmartBand 2 dat je nooit meer een telefoontje, bericht, e-mail of post mist. Je bedient er gemakkelijk muziek op je smartphone of tablet mee, door een simpel tikje speel, pauzeer en doorzoek je tracks.

De SmartBand 2 trilt wanneer de verbonden smartphone of tablet verder dan 10 meter verwijderd is van het apparaat.

24/7
Door het duurzame siliconen bandje, 2 dagen3 een batterijduur -welke binnen 1 uur opgeladen is- en het feit dat hij IP68 waterdicht is kun je de SmartBand 2 altijd en overal dragen.

SmartBand 2 is ontworpen in de Creative Centers van Sony in Zweden en Japan en heeft een elegante en subtiele vormgeving. De nieuwe metalen clip zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk en stevig kunt vastmaken.

De SmartBand 2 is vanaf september 20154 verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Vlak na de introductie volgen nog twee extra kleuren: roze en indigo2. Ook kan de core van de SmartBand 2 met de bandjes van de eerste SmartBand gedragen worden.

Voor de complete productspecificaties, kijk op:

Http://www.sonymobile.com/global-en/products/smartwear/smartband-2/specifications/

 

1 Dit product is bedoeld u te helpen uw lichamelijke beweging en lifestyle bij te houden. Het is geen medisch apparaat en is niet bestemt voor medische toepassingen zoals preventie, diagnose, bewaking of behandeling van ziekten en verwondingen. Ook is het geen vervanging voor professioneel medisch advies. Sony Mobile verwerpt enige garantie dat het apparaat gebruikt kan worden of geschikt is voor medische doeleinden. Raadpleeg uw arts voor dat u begint aan een nieuwe training of een aangepast trainingsregime met dit apparaat. Nadrukkelijk als u dit apparaat gebruikt in combinatie met andere medische apparaten zoals een pacemaker..

2 SmartBand 2 is beschermd tegen water en stof zolang je deze eenvoudige instructies opvolgt: de SmartBand 2 kan niet dieper dan 3m onder water en niet langer dan 30 minuten; het water dient schoon te zijn. Alledaags gebruik in gechloreerde zwembaden is toegestaan mits SmartBand 2 naderhand wordt afgespoeld met schoon water. Geen zeewater of zwembaden met zout water. Door misbruik of oneigenlijk gebruik van het apparaat vervalt de garantie. SmartBand 2 heeft een Ingress Protection rating van IP 68.

3 De batterijduur is naar schatting maximaal 10 uur bij continu ingeschakelde pols-, stress- en hartritmesensoren. In de normale modus heeft hij een batterijduur van tot wel 2 dagen, maximaal 5 dagen in de stand-by modus. Gebruik gemeten en vergeleken met het gemiddelde gebruikersprofiel van Sony Mobile (met inbegrip van, maar niet beperkt tot mededelingen, traceren van activiteiten, HR- en HRV-monitoring en het synchroniseren van telefoongegevens). Prestaties kunnen variëren afhankelijk van huiddoorbloeding/huidskleur, beweging en lichaamsbeharing.

4 Timing, beschikbaarheid en prijs kan variëren per markt, handelaar en/of doorverkoper.