Sony introduceert de Xperia Z4 Tablet

Maandag 2 maart 2015

  • ‘s Werelds lichtste (393g) en dunste (6,1mm) 10” tablet2
  • Snelle prestaties met geweldige accuduur en de ultra snelle Qualcomm® Snapdragon™ 810 octa-core 64 bit processor
  • Prachtige kijkervaring op ‘s werelds helderste 10.1 inch 2K display1
  • Innovatieve accessoires voor een unieke laptop gebruikerservaring

Sony Mobile kondigt vandaag ‘s werelds lichtste en dunste 10” tablet2 aan, de XperiaZ4 Tablet. De prachtig vormgegeven en krachtige Android tablet biedt de allerbeste entertainmentervaring dankzij ‘s werelds helderste 10.1 inch 2K display en een lange accuduur (tot wel 17 uur video afspelen).

“Voortbouwend op het succes van de Xperia Z2 Tablet hebben we alle kwaliteiten die de consumenten het meest waardeerden behouden en deze verder verbeteren voor de Xperia Z4 Tablet,” aldus Dennis van Schie, SVP of Sales & Marketing bij Sony Mobile. “Consumenten waarderen innovatie het meest wanneer het echt waarde toevoegt aan hun leven. Dat is dan ook waarom wij elk aspect van de Xperia Z4 Tablet zorgvuldig hebben vormgegeven en overwogen zodat deze aan de meest veeleisende levensstijl voldoet. De Xperia Z4 Tablet is slank, licht, ongelofelijk krachtig, boordevol entertainment, zodat het je dagelijkse leven perfect aanvult.”

Slank, strak en super lichtgewicht design
De Xperia Z4 Tablet is ‘s werelds dunste en lichtste 10” tablet1. Met een dikte van slechts 6,1mm en een gewicht van 393g is de Xperia Z4 Tablet ongelofelijk licht en makkelijk mee te nemen. De kwalitatief hoogwaardige roestvrij stalen, metalen hoeken en het mineraalglas geeft de Xperia Z4 Tablet een premium design.

De Tablet Z4 wordt geleverd met het lichtgewicht BKB50 Bluetooth Keyboard met een docking detectie, slanke ergonomie met een kanteling van 0-130 graden voor extra comfort, efficiënte tekstinvoer en een touchpad zoals op de laptop. Daarnaast is de Xperia Z4 Tablet voorzien van een printer- en projectoruitvoer.

De Z4 tablet beschikt over een IP68 waterdichte en stofbestendige classificatie4, een USB-connector zonder afdichting om snel en gemakkelijk op te laden.

Hoge snelheid en prestaties
De Xperia Z4 Tablet is standaard voorzien van de ultra snelle Qualcomm® Snapdragon™ 810 octa-core 64 bit processor5 zodat je sneller kunt surfen op het internet en voor een optimale beeldervaring op een overweldigend 2K display. Of je nu WiFi of 4G gebruikt. Daarnaast beschikt de tablet over een intern geheugen van 32GB en een indrukwekkend uithoudingsvermogen dankzij de 6.000mAH accu en de STAMINA mode, deze schakelt achtergrondfuncties uit die niet gebruikt worden om zo de accuduur te verlengen.

Verbeterde entertainmentervaring
De Xperia Z4 Tablet beschikt over de allerbeste Sony technologieën en ervaringen voor ongeëvenaarde entertainment onderweg. Met ‘s werelds helderste 10.1 inch 2K display onder de high endtablets1 zorgt de Z4 Tablet voor een haarscherpe kijkervaring, zelfs buiten in direct zonlicht.

Ook beschikt de Xperia Z4 Tablet over krachtige stereo speakers aan de voorzijde voor een goed surround sound effect. Wanneer een headset aangesloten wordt herkent de Xperia Z4 Tablet het type en past automatisch de instellingen aan voor een optimaal geluid.

De hoge resolutie audio reproduceert een hoogfrequent geluid met veel details voor een indrukwekkende geluidservaring. De DSEE HXTM verwerking verbetert de kwaliteit van de audio van tracks tot een nagenoeg hoge resolutie audio-ervaring. De Xperia Z4 Tablet ondersteunt digitale ruisonderdrukking voor de momenten waarop je omgevingsgeluid wilt blokkeren. Voor het draadloos naar muziek luisteren met hoge kwaliteit verzendt de nieuwe LDACTM codec van Sony driemaal efficiënter gegevens dan Bluetooth.

De Xperia Z4 Tablet is voorzien van een 8MP camera voor prachtige shots bij alle lichtomstandigheden en een hoogwaardige 5.1MP groothoeklens aan de voorzijde voor selfies en video-oproepen.

PS4™ Remote Play3 biedt de mogelijkheid om overal in huis PlayStation® 4 games te spelen. De Xperia Z4 Tablet hoeft alleen via WiFi verbonden te worden met je PS4 en vervolgens kan de DUALSHOCK®4 Wireless Controller worden gebruikt.

De Xperia Z4 Tablet biedt haar gebruikers toegang tot Xperia Lounge Gold, waarbij de wereld van Sony entertainment letterlijk binnen handbereik ligt. De app geeft toegang tot exclusieve wedstrijden en aanbiedingen, de nieuwste films, TV afleveringen en muziek.

Superieure beveiliging en productiviteit
Werk overal met de geavanceerde Xperia Email, Calendar en Contacts apps die je kunt synchroniseren met Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS) en gebruik je favoriete zakelijke apps uit de Android community. De Xperia Z4 Tablet is voorzien van bewezen beveiligingsmechanismen om je vertrouwelijke informatie in veilige handen te houden en voldoet aan vooraanstaande, effectieve internet-, VPN- en WiFi-beveiligingsprotocollen.

De slanke en lichte SCR32 perfect fit cover met twee verschillende hoeken zorgt ervoor dat je comfortabel kan typen of kijken op de tablet. Daarnaast is er ook de BSP60 smart speaker, deze is voorzien van een connectiviteit die je slechts eenmaal hoeft aan te raken. Deze speaker is ideaal voor het houden van groepsgesprekken, voor het gebruiken van stemcommando’s en om je te helpen gemakkelijker te multitasken.

De Xperia Z4 Tablet wordt in juni 2015 in Nederland gelanceerd in een 4G variant, standaard inclusief de lichtgewicht BKB50 Bluetooth keyboard. Ga voor de volledige specificaties van de Xperia Z4 Tablet naar: www.sonymobile.com/global-en/products/tablets/xperia-z4-tablet/specifications

 

 

1 Gebaseerd op de resultaten van schermhelderheidstests van de Sony Xperia™ Z4 Tablet in vergelijking met vooraanstaande 2K display tablets: Amazon Kindle Fire HDX (8.9"), Apple iPad Air 2, Microsoft Surface Pro 3, Samsung Galaxy Tab S (10.5") en Samsung Galaxy Tab S (8.4”). Deze zijn door Strategy Analytics vastgesteld als de vooraanstaande 2K display (resolutie van minimaal 2048 x 1080 pixels) tablets, met een display groter dan 8 inch en kleiner dan 11 inch. Onderzoek werd op 29 januari 2015 uitgevoerd door Strategy Analytics. Ga voor meer informatie naar: www.sonymobile.com/testresults/

2 Gebaseerd op de gepubliceerde specificaties van meer dan 630 tablets met 10-10.999 inch displays. De Sony Xperia Z4 Tablet is 6,1mm dik en weegt slechts 392g (met alleen WiFi) of 396g (verbonden/LTE). Specificaties geverifieerd door Strategy Analytics’ SpecTRAX Service vanaf 23 januari 2015. Ga voor meer informatie over de resultaten van Strategy Analytics naar: www.sonymobile.com/testresults

3 Functionaliteit beschikbaar op Sony Xperia Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet Compact en Z4 Tablet. PS4 Systeem, DUALSHOCK®4, Sony Entertainment Network account en internetverbinding met hoge snelheid benodigd. Sommige games ondersteunen deze functie wellicht niet

4 De Xperia Z4 Tablet is  waterbestendig en beschermd tegen stof zo lang je enkele eenvoudige instructies volgt: alle afdichtingen moeten stevig gesloten zijn, de smartphone mag niet dieper dan 1,5m onder water en niet langer dan 30 minuten onder water en het apparaat mag alleen in zoet water worden gehouden.  Heel af en toe gebruik in chloorwater is toegestaan, mits het apparaat naderhand wordt gespoeld met zoet water. Het apparaat mag niet worden gebruikt in zout water of zwembaden met zout water. Misbruik en onjuist gebruik van het apparaat leiden tot ongeldigheid van de garantie. De telefoon heeft en binnendringingsbeoordeling van IP65 en IP68. Om te zien wat dit betekent en voor meer informatie ga je naar www.sonymobile.com/durability. Houd er rekening mee dat de Xperia Z4 Tablet een USB-poort zonder afdichting heeft om je smartphone op te laden. Na gebruik in het water moet de USB-poort volledig opgedroogd zijn voordat je de smartphone oplaadt.

5   De Snapdragon 810 processor is een product van Qualcomm Technologies, Inc.